Tervetuloa!

Hei, tervetuloa sivulistaus "The Originaliin". Mikäli sinulla on kotisivut, joilla esittelet omia hahmojasi - oli se sitten sarjakuvan, galleriakuvien, kirjoitelmien, roolipeli-logien tai jonkin muun muodossa - olet aina tervetullut liittymään The Originaliin! Mikäli etsit esimerkiksi sarjakuvasivuja "omista hahmoista" (eng. "original character", "OC"), uusia tuttavuuksia, jotka myös luovat omia hahmoja, tai olet muuten vain kiinnostunut muiden hahmoista, kannattaa sinuun kierrellä "The Originalia"!
Kiitos mielenkiinnostasi!

Vieraskirja {{ vinceRED.net {{ S.posti


Päivitys: 17.02.2011
The Original päivittyy! Viimein. Taas viimepäivityksestä vierähti hetki. Uusi layout, kokeilin vähän jotain "eksoottisempaa" enkä oikeastaan tiedä, mitä ajatella tästä... toivottavasti sivua voi sentään selata edes jotenkin.
Meille tuli useita uusia sivuja (tuossa vieressä ne ovat!) ja sitten postin muutamia sivuja, joilla ei ollut linkkiä tai jotka muuten olivat lopettaneet.
Sori! Jos haluatte palata, liittykää uudestaan!

Yhteistyössä

Eternal Tomorrow
Takashin Eternal Tomorrow listaa kaikenkarvaisia suomalaisia nettisarjakuvasivuja, joten jos et pysty listaamaan omaa doujinshiasi tänne, voit listata sen ET:hen!

L i s t e d @Jäsenet

Pääset sivulle klikkaamalla sivun banneria.
Sivut ovat aakkosjärjestyksessä kategorioittain ja uusien sivujen perässä on selvästi näkyvä "uusi"-animaatio.Sarjakuvat ja kuvallinen taideChaos X
Sarjakuva- ja taidesivut, jotka sisältävät paljon materiaalia omista hahmoista - kirjoitelmia, galleriakuvia, sitä mainittua sarjakuvaa... Sarjakuvan hahmoista on sarjakuvan yhteydessä myös pienet henkilöesittelyt. Myös muuta materiaalia, kuten tutoriaaleja löytyy.

Conspiracy Dance
Kahden tytön yhteistyöllä etenevä improsarjakuva, joka sijoittuu kahteen erilaiseen, mutta hyvin rinnakkaiseen demonimaailmaan.

Dark Neko
Pieni synkkä sivu sisältää piirustuksia ja sarjakuvia.

Elementaali.net
Sivuston pääelämäntehtävänä on esitellä webmasterin original-sarjakuvia ja -taidetta, mutta myös fanitaidetta, käsitöitä, kopioitavaa ja muuta rähmää löytyy jonkin verran.

Eternal
Eternalin tarkoitus on pääasiassa julkaista sarjakuvaani sekä siihen liittyvää taidetta :)
Myös henkilöesittelyjä ja työpöydän taustakuvia tarjolla.

Hybrid Land
Hybrid Land kertoo tavallisesta koululaistytöstä, Marie Campbellista, joka joutuu heti ensimmäisen 9 luokan koulupäivänsä jälkeen toiseen ulottuvuuteen, jossa hän tapaa mutaatio tytön, Katen. Tämän jälkeen Marien elämä ei ole ollut entisellään. Sivustolta löytyy myös Hybrid Landiin liityvää kuvia, ja myöhemmin muita sarjakuvia.

Jetronic-Online
Jetronic online on lähes 99% täysin omaa taidetta ja sarjakuvaa sisältävä sivusto, joka on pääasiassa rakennettu tietyn onlinesarjakuvan ympärille kaikkine oheiskamoineen. Kaikkea siis löytyy.

kimble
Impro sarjakuva Kimble sijoittuu Steampunk-genren avulla erilaiseen toiseen maailmansotaan. Sotakoulut, rintama ja sissien metkut eivät ole kuitenkaan mitään verrattuna visusti salatun ja kielletyn alkemian harjoittamiseen... Tarina jatkuu joka viikko.

Mi'Cerle
Mi'Cerle on sivusto, joka on perustettu täysin edellä mainitulle projektille. Sivusto siis käsittelee Mi'Cerle Demoncourt - nimistä sarjakuvaa ja taidetta.

Millenium Sensei
Pikkupaikkakunnan yläasteen fysiikanopettaja loukkaantuu traagisessa skootteri-onnettomuudessa. Pian paikalle saapuuu epämiellyttävä ja linnunkakalta haiseva, apaattinen ja välinpitämätön sijainen.
Pätkätyöläisten matalasta palkkatasosta johtuen sijainen joutuu siinä sivussa työskentelemään intergalaktiselle unionille. Mustalla huumorille maustettu scifi-sarjakuva, joka sisältää ruokottoman paljon actionia ja koulunkäyntiä.

Make tofu, not war
"Mtnw" on taidepohjainen sivusto, joka julkaisee sarjakuvaa ja strippejä sekä linkittää muuta pientä syheröä ylläpitäjältä. Sivut keskittyvät pääasiassa juuri yhden OC:n pyörittämään sarjakuvaan.

Naurunremakka
Black Butterfly on pienen ihmisen taiteelle tarkoitettu sivusto, jolta löytyy piirroksia, sarjakuvaa sekä kaikkea muuta pientä roipetta.

Pure Souls
Tämmöinen nuoren tytön perustama sarjakuvan ja muun taiteiluhöskän julkaisuun tarkoitettu sivusto. Tervetulemas. C8

Razberi
Paljon taidetta ja sarjakuvaa.
Pääasiassa keskittyy ylläpitäjän nettisarjisten ja niiden hahmojen ympärille mutta myös paljon muuta tekemistä ja ihmeteltävää on. Sarjakuvaa tullut jo lähes 300 sivua, joten on paljon luettavaa. Tervetuloa!

Savon Pakanat
Kahden suomalaisen piirtäjän stereotypioilla leikkivä shoujo-parodia, jossa on kuitenkin oma ripauksensa rehtiä suomalaishuumoria.

ThaNickyn Sivut
Taidetta + Sarjakuvaa.
Pääasiallisesti, tietenkin, omista hahmoista. Yksi, jatkuva pääsarjakuva ja siihen liittyvät taiteet.
+ tietenkin kaikki muu epämääräinen krääsä, tieto ylläpitäjästä sekä kaikkea pikkupurtavaa.

The Chainsaw
The Chainsawin pääpainona on koira-aiheinen sarjakuva, jossa punotaan auki "Paholaisen" salaisuutta. Sivustolta löytyy sarjakuvan ja siihen liittyvän kuvamateriaalin lisäksi muitakin ylläpitäjän kuvallisia tuotoksia.

Theo Club
Sivuston pääaiheena on Theo-sarjakuva, joka kertoo klassisesti hyvän ja pahan taistelusta. Vastatusten ovat hyvät sudet ja pahaa Louhi-lohikäärmettä palvovat Kashmesh-sudet. Käytävän sodan sankariksi nousee Theo, laumansa ala-arvoisimman pariskunnan pentu.

Uhrilehto
Taide- ja sarjakuvasivusto, josta löytyy kävijöille myös kisoja, kopioitavaa, tietoa ylläpitäjästä ja paljon muuta. Täysin valmiita sarjakuvia Uhrilehtoon on kertynyt jo 9 ja edelleen työn alla niitä on 3. Taiteita tulee tiuhaan tahtiin, joten lukemista ja katseltavaa riittää!

Unnamed Song
Paikka, jonne Namida-niminen olento tunkee piirustuksiaan, fani-,OC- ja parodiasarjiksiaan ja tarpeetonta tietoa itsestään.
Varoituksena sanottakoon, että kuvien ja sarjakuvien genrejä ovat yaoi ja ehkäpä joku päivä vielä mpreg. Vähintäänkin shounen-aita on siellä täällä.

Valhalla
Ava ja Emma etsivät skandinaavisten jumalten maailmaan jättämiä esineitä. Se ken löytää kaikki esineet, pääsee Valhallaan jumalten seuraan. Kustakin esineestä saa jumalaisia voimia, mutta ne ovat hyvin suojatut. Ava ja Emma ovat kuitenkin päättäneet selvittää tiensä Valhallaan.
TekstitaideAntold Story
Novelleja ja vähän pidempiäkin tarinoita. Jotkin tarinoista saattavat sisältää asioita, joihin nuorimmilla lukijoilla ei ole asiaa. Myös lukijoiden tarinoita otetaan mukaan sivustolle.

Jef Maailma
Sivuillani on piirustuksia, mutta pääasiallisesti se on tarkoitettu julkaisemaan kirjoituksiani, jotka kaikki olen suunnitellut itse. Piirustuksissakin on suurimmaksi osaksi vain minun, tai ystävieni kanssa suunnittelemia hahmoja.
Tervetuloa Jef Maailmaan :)

Lazy Demon
Pienehköt tarinoita sisältävät sivuset. Sivut ovat vielä varsin nuoret, joten materiaalia ei ole kertynyt hillitöntä määrää. Silti, tulehan vilkaisemaan sivuilta löytyviä kertomuksia. Tapaat niissä mm. idiootin demonin, vuoren kokoisen purppuran ketun, aivokuolleen toonakinsuden... Ja mahdollisesti myös meduusasuden.

Rajamaa
Rajamaa on Raccoonwolfin tarinoiden, runojen ja mietintöjen vihreä koti.

Roolipelihahmojen sivut


OnGame
Kaikessa yksinkertaisuudessaan sivusto sisältää listan Wempulin (roolipeli)hahmoista esittelyineen.
Muut


Ei sivuja

Säännöt, Kriteerit ja Liittyminen

Ensiksi... mikä ihme on on "OC" eli "original character" eli "oma hahmo" eli "originaali hahmo"?

"Oma hahmo" on juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää. Se on yleisnimitys ei-kaupalliselle / ei-rekisteröidylle hahmolle, jolla on yleensä historiaa, suunniteltu ulkonäkö ja "paikka luojansa sydämessä", niin sanotusti. OC voi olla sarjakuvahahmo, roolipelihahmo, hahmo jostain kirjoittetusta tarinasta, tai sitten hän vain voi olla ja esiintyä esim. luojansa piirrustuksissa ilman mitään kirjoitettua tai piirrettyä tarinaa.
Esimerkiksi kaikki Kissan hahmot ovat "omia hahmoja", mutta esimerkiksi anime- ja manga-hahmot kuten Naruto, Akame ja Ichigo eivät ole "omia hahmoja", vaikka he luojansa "omia" ovatkin. Joskus rajanvetoa oman hahmon ja "ei-oman hahmon" välillä on vaikea vetää; onko suositun omakustannesarjan hahmo "oma hahmo" vai jo kaupallinen hahmo?
Yleensä on kuitenkin melko selvää, onko hahmo "original character" vai ei.

1) Sillä, mitä materiaalia sivuillasi on, ei ole väliä. Materiaali voi olla esimerkiksi sarjakuvaa, taidetta, kirjoitelmia, roolipelilogeja, flash-pelejä... mitä ikinä keksitkin. Sen pitää vain olla omista hahmoistasi. Huomaa kuitenkin, että sivuja, joilla on pelkkä hahmoesittely ja ehkä pari kuvaa, ei hyväksytä. Esim. linkkilista, kunnon galleria, vieraskirja jne. lisäävät todennäkösyyksiäsi päästä listalle.

2) Omien hahmojen lajilla ei ole väliä. He/ne voivat olla ihmisiä, demoneja, koiria, kissoja, lohikäärmeitä, yksisarvisia tai jotain ihan itsekeksimääsi! Myöskään ikä, sukupuoli, ulkonäkö, seksuaalinen suuntatuminen tms. ei ole este.

3) Sivullasi saa olla myös fanarttia kaupallisista ja rekisteröidyistä sarjoista, kuten Harry Potterista, Tokyo Mew Mewistä jne, mutta selkeästi suurimman osan materiaalista pitää olla omista hahmoistasi. Myös fanart esim. kaverisi ei-kaupallisesta/ei-rekisteröidystä hahmosta luetaan OC-materiaaliksi. Luonnoslehtiöitä tai scrapbookeja ei lasketa galleriakuviksi, joten niissä saa olla myös fanarttia.

4) Jos piirrät "fanisarjakuvaa" tai kirjoitat fanficciä, jonka päähenkilö on oma hahmosi eikä sarjan varsinainen hahmo / sarjan varsinaisen hahmon seurassa on omia hahmojasi, voit luultavasti myös liittyä! Mikäli sarjan pääosassa on selvästi oma hahmosi, eikä esimerkiksi Naruto, lasketaan tarina tarpeeksi "originaaliksi".

5) Sivujen tulee olla selkeät ja ymmärrettävät surffailijoiden olon helpottamiseksi. Ei siis kamalasti mitään "hauskoja" javascriptejä (niitä sellaisia, jotka avaavat popup-taulun kun sivulle menee, ja joissa lukee vain "moi!"), hiirtä seuraavia kuvia tai muutakaan yhtä "hienoa".

6) Ei ©-rikkomuksia. Kaiken materiaalin pitää olla omaasi / luvalla hankittua / selvästi merkattua, mistä on saatu. Koskee myös valmislayoutteja!

7) Jos sivuillasi on yli K15-materiaalia (piirrettyä/maalattua/kirjoitettua/muuten "itse tehtyä" - pornograafisia valokuvia ei sen sijaan hyväksytä), sen tulee olla merkitty selvästi ja selkeästi. Muuten "Adult Material" ei ole liittymisen este! Sen sijaan sivuillasi ei saa olla rasistista, homofoobista tai muuten selkeästi vihaalietsovaa materiaalia.

8) Lisää the Originalin linkki/banneri sivuillesi viim. 2 viikon kuluessa kun olet saanut hyväksymisilmoituksen.


Mikäli et täytä yhtä tai useampaa yllämainituista ehdoista, the Originalin henkilöstöllä on oikeus evätä liittymisesi tai poistaa sinut listalta ilman ennakkovaroitusta.Luitko jo kaiken yllämainitun?
Liittymiskirjaan!
Pst! Huomatkaa, että jos linkitysbannerisi osoite on kovin pitkä, se ei välttämättä mahdu sille varattuun kenttään! Voitte liittää sen myös sivujenne kuvauksen jatkoksi.Ylijäämä

Linkitä!
Kun sinut on hyväksytty the Originaliin, muista linkittää tämä sivulistaus omille sivuillesi näkyvään paikkaan. Ja voit tietysti linkittää sivun, vaikka et liittyisikään, ihan vain mainosmielessä...


Myös tekstilinkkiä saa käyttää! The Originalin osoite on http://vincered.net/original. Ethän suoralinkitä bannereita, vaan lataa ne omaan sivutilaasi tai esimerkiksi Photobucketiin tai Tinypiciin.


50x50

80x15

80x31

88x31

200x40
Bannereita voit muokata vapaasti sopimaan yhteen sivusi layoutin kanssa. Ja jos nämä bannerit eivät kelpaa, voit tehdä myös omasi! Parhaat luomuksesi voit myös lahjoittaa meille vieraskirjan kautta.


Kysymyksiä ja vastauksia

Sopivatko sivuni tänne?


Minulla on materiaalia omista hahmoistani sivuillani, mutta en piirrä sarjakuvaa, käykö se?
Käy! Tämä ei ole sarjakuvalistaus; tässä listauksessa hahmot ovat pääasia.

Voinko listata Original Characterille omistamani fanilistan tänne?
Se riippuu siitä, onko muitakin halukkaita. Tällä hetkellä et, mutta jos muutkin haluavat listata fanilistansa tänne, annan periksi.

Voinko listata roolipelin tänne...? Siinähän on omia hahmoja, vai mitä?
Valitettavasti roolipelien listaaminen ei ole ihan tämän sivun pääasia. Eli et, valitettavasti. Listaa sivusi esim. RoPe-Netiin.

Haluaisin muuten liittyä, mutta olen piirtänyt kamalasti fanarttia erään kaverini hahmoista... fanarttiahan ei sallita, vai...?
Kyllä fanart/muu fanimateriaali sallitaan, kolmessakin tapauksessa:
1) Materiaalia kaupallisista ja rekisteröidyistä hahmoista on selvästi vähemmän kuin original character -tavaraa sivuillasi, alle puolet, siis.
2) Materiaali on esim. ystäväsi hahmoista tai vaikka nettisarjakuvan hahmoista. Ne lasketaan mukaan "original characters" -taiteeksi.
3) Materiaali on osa erillistä scrapbookia/luonnoslehtiötä, eikä osa varsinaista galleriaa.

Minulla on K18-materiaalia sivullani, haittaako se liittymistäni?
Ei. Kunhan merkitset K18-materiaalin selvästi, niin ettei kukaan, joka ei sitä halua nähdä, joudu katsomaan sitä "vahingossa", olet tervetullut liittymään!

Hahmoni on koira/kissa/lohikäärme/demoni/muu ei-ihminen, voinko silti liittyä?
Kyllä! Lista ei ole lajisidonnainenkaan, hahmosi saa olla vaikkapa etana, jos siltä tuntuu.

Minulla ei ole varsinaisesti omia hahmoja, mutta en piirrä/kirjoita fanarttiakaan. Materiaalini koostuu satunnaishahmoista, voinko liittyä?
Kyllä/Ei. Kyllä, jos sivusi materiaali on pääasiassa kirjoituksia; kirjoituksissa joutuu aina miettimään hahmoa ainakin jonkin verran, joten vaikka hahmo ei olisikaan sinulle niin "tärkeä", voidaan olettaa, että olet käyttänyt aikaa hahmon mietintään. Mutta jos sivujesi pääasia on kuvallisessa taiteessa, se ei käy. Jos hahmo on kuin kuka tahansa "randomi animetyttö", etkä ole antanut hahmolle persoonaa, historiaa tai edes nimeä, en valitettavasti hyväksy sinua listalle. Kuten olen painottanut, hahmot ovat pääasia.

Yäää! Hahmoani sanottiin Mary Sueksi, onko se este liitymiselle?
Ei ole. Emme arvostele, kuinka "hyviä tai huonoja" hahmosi ovat, me vain listaamme sivuja, joilla on omia hahmoja.

Voivatko Improt liittyä? Entä "round robin"-sivut (round robin: tarinanpätkä, jossa kirjoittaja 1 kirjoittaa esim. 1. luvun, kirjoittaja 2. toisen luvun, kirjoittaja 3 kolmannen jne.)?
Kyllä, jos ne täyttävät kriteerit.

En ole itse keksinyt hahmojeni lajia, vaan ne ovat esim. Sonic-tyylisiä hahmoja, Heartlessejä, drakolaisia... voinko silti liittyä?
Kyllä, kunhan annat krediitit alkuperäiselle lajisuunnittelijalle.

Olen teettänyt hahmoistani omakustannesarjakuvan/-kirjan, onko se este liittymiselleni?
Pienet omakustanteet (tai muutkaan pienkustanteet) eivät ole este - tervetuloa mukaan vain.

Minulla ei ole sivuja! Voinko silti liittyä, esim. deviantArt-tunnuksellani? Tai blogillani?
Et. Listaamme vain kotisivuja, sry.
Muuta


Löysin sivulta virheen! Minne ilmoitan siitä?
Vieraskirjaan kiitos!

Selailin liittyneitä sivuja, ja huomasin, että yhdellä sivulla on kuin onkin copyright-rikkomus. Miten näin on päässyt käymään?
Hei, minäkin olen vain ihminen, ja jotkin asiat vilahtavat silmieni ohitse joskus... ota yhteyttä joko ko. sivun webmasteriin, ja käske häntä poistamaan varastettu materiaali (sillä tämä ei ole vain tämän sivulistauksen asia, vaan materiaalivarkaus on oikeasti tekijäinoikeuslain rikkomista), ja jos hän ei usko, ota yhteys minuun, niin että voin kertoa hänelle, että hänet poistetaan listalta rikkomustensa vuoksi.

Mitä hyötyä on liittyä sivulistalle?
Sitä kautta voi saada uusia kävijöitä sivuilleen, ja koska tämä listaus on omista hahmoista, voit tutustuttaa uusia ihmisiä kiehtoviin hahmoisi!

Miksi "sarjakuvat" ja "kuvallinen taide" on luokiteltu yhdeksi kategoriaksi, eikä erikseen?
Koska joskus on kamalan vaikea tehdä eroa sen suhteen, onko sivu sarjakuva- vai taidesivu. Monilla taidesivuilla on sarjakuvaa ja monilla sarjakuvasivuilla taidetta.

Kuka on tehnyt layoutin kuvan?
Minä itse. Käytin siinä omaa hahmoani, koska olisi hieman ristiriitaista perustaa sivulistaus omille hahmoille ja laittaa layouttiin vaikka Sailor Moon, eikö totta...?

Miten nämä sivut on koodattu? Entä kuka ne koodasi?
Minä itse. Layout on työstetty Photoshop CS2:lla ja koodattu html-kielellä Notepad++-ohjelmalla. Brushit ovat täältä, fontit taas Dafontista.